Miért Hétszínvirág?
Hm...
Valami érzés ez, valami csodatevő-virágról, ami vidámmá, széppé teszi a napomat...
Valami belőlem, magamnak, és persze Neked is, ha kíváncsi vagy a gondolataimra.
Gondolatok, versek, mesék, képek. Tőlem, Tőled, Mástól.
Mind szépek.
Sétára indulok...

Emlékszel a mesére? A varázslatos Hétszínvirág egy-egy szirmát letépve kívánhatsz valamit, és teljesül, ha valóban szeretnéd!

Virágos kertem kapuja nyitva, lépj be hozzám.Válassz Magadnak virágot, minden szirma valami másról suttog Neked.Kívánj valamit...Aztán figyeld az Életed üzeneteit.


2019. február 6., szerda


A tél időszaka az elcsöndesedésé, a belső munka ideje. Rövidülnek az éjszakák, csökken a sötétség, kívül-belül. Keressük a fényt a világban, és magunkban is.

Elgondolkodtam, hogy valami változást, átalakítást tegyek ezen az oldalon. Talán a nevét módosítsam az oldalnak? Vagy a bejegyzések hangulatát?
Valamiféle késztetés motoszkál bennem, hogy "átalakítani!", hiszen bennem is folyamatosan történik az átalakulás. Minden élettörténésem az átalakulásomat támogatja, még akkor is, amikor én ellenállok neki, vagyis nem fogadom szívesen a helyzetet. Lehet, hogy éppen valami a "szőnyegem alól" szeretne előbújni, és kikukucskál, hogy tiszta-e a levegő...?
Lehet, hogy éppen tudatosulna egy korábbi érzés, most kicsit más köntösbe bújva, azonban a lényeg, a minőség, amit képvisel az ugyanaz. Hangoskodik, jelzéseket ad, hogy vegyél már észre, és addig zajoskodik, míg rápillantok, megélem újra és újra, és újra... Egészen addig teszi ezt, amíg hajlandóságot nem mutatok arra, hogy foglalkozzak vele, vagyis magammal, a mélységeimmel, az érzéseimmel, a fájdalmaimmal.

És ezek az "ásatások", mélyben való kutatások, mindig egy kapcsolódásban történnek meg, hiszen a másik ember tudatosan vagy tudattalanul megnyomja azt a gombot bennem, ami egy régi elrejtett sebhez kapcsolódik a lelkemben! És ez fáj! Gyógyulni szeretne, gyógyulni szeretnék...valahogyan!
Csöndpillangó

Nincsenek megjegyzések: